keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Peaceful Piano

Musiikin vaikutus mielialoihini on upeaa huomattavaa. Toisinaan tekee mieli raivota, voimakävelyä voimametallin tahtiin. Tänään teki kuitenkin mieli jotain muuta, pitkästä aika jotain rauhallista. Tuli aivan ihmeellinen ja positiivinen fiilis kun kuuntelin spotifyn peaceful piano soittolistaa läpi.  Jos rauhallinen pianomusiikki yhtään kiinnostaa niin kuunnelkaa toi soittolista läpi.

Kaikki negatiiviset ja mieltäni painaneet asiat häipyivät kehostani ulos iltalenkkini aikana. Vaikka vihaan talvea, sen kylmyyttä, sen pimeyttä. Rauhallisen upeat melodiat kuitenkin häivyttivät sen kaiken pois mielestäni. Hymyillen kävelin kadulta toiselle vaikka ulos lähtiessä murehdin kaikkea raha-asioista joululahjojen ostoon, terveydellisistä jutuista ihmissuhteisiin. Olen jopa masentavia maailman uutisia mietiskellyt. Se ei ole yhtään tapaistani. Pianon pimputukset nostivat harteiltani painot kuitenkin pois.

Totta kai jos fiilis ei ole yhtään yhteensopiva tällaiselle musiikille niin eihän se nautinto pakottamalla irtoa, mutta suosittelen lämpimästi kokeilemaan jos tämän tyyppinen musiikki ei normaalisti ole niin sanotusti sinun pala kakkua.

Parhaimpia artisteja mielestäni on Yann Tiersen, Goldmund sekä Glenn Gould tästä listasta. Jos vaikka et spotifyta käytä niin youtubesta sun muista varmasti löytyy samoja biisejä. Klassiset klassikotkin Mozartista Beethoveniin käy tietysti, mutta suurista ennakkoluuloista johtuen esim. omia kavereitani olen saanut innostumaan tämän tyyppisestä pianomusiikista nykyaikaisten tekijöiden kautta. Osataanhan sitä pianoa soittaa tosiaan tänäkin päivänä, vaikka tiettyjä klassikoita (eine kleine nachtmusik, four seasons, swanlake) ei mielestäni ole pystytty tasollisesti ylittämään.

Jos siellä ruudun takaa löytyy ihminen, jonka suuri intohimo pianomusiikki ja klassinen on, jätä ihmeessä viestiä! Varsinkin jos soittolistaltasi löytyy mielestäsi jokin nykyaikainen helmi, jota ei kuitenkaan syystä tai toisesta löydä perinteisellä youtube selailulla aivan ensimmäisenä.

3 kommenttia:

  1. Pakko myöntää etten oo ikinä törmännyt yhtä mielenkiintoisen sairaaseen blogiin... En osaa päättää mitä ajattelen tästä, mutta pettymys oli suuri, kun tunnin kuluttua huomasin päässeeni blogisi ensimmäiseen postaukseen.

    VastaaPoista
  2. Lisäyksenä vielä; oma elämä alkoi tuntumaan ahdistavan tylsältä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos susta tuntuu tylsälle niin hae jännitystä jollain tapaa. Eihän se sitä tarkota et suhteilla leikkimään pitäs ruveta vaan löydä joku oma juttus mikä tuo just sulle sitä sun mielestä mieluisaa jännitettä. Kiitos kivasta palautteesta kans! Asiallista ennenkaikkea.

      Poista